De DML aanpak
De voorpret, ideeën opdoen
Je hebt inspiratie opgedaan en een aardig idee over hoe jouw droombadkamer eruit moet gaan zien. Nu gaat het om de details. Wij kunnen je hierbij helpen. Denk bv aan materiaalkeuze, het tegelformaat, kleur, legpatroon, voegenkleur, hoekafwerking en de lay-out voor de mooiste tegelverdeling. Zaken waar je niet meteen bij stilstaat.
Een goed voorbereiding is essentieel:
Bij een nieuwbouw woning is het mogelijk om zelf de indeling van je badkamer te bepalen. Wij kunnen aan de hand van jouw wensen en tegelkeuze adviseren waar de leidingen, afvoeren en elektra moeten worden geplaatst voor een perfecte indeling. Is er sprake van een renovatie dan gaan we eerst kijken of en in welke mate er gesloopt moet worden. Als de bestaande ondergrond goed is (vlak, loodrecht en zonder scheurvorming) kunnen we vaak over de bestaande tegels heen tegelen. Er hoeven dan enkel kleine aanpassingen te worden gedaan t.b.v. het leidingwerk.
Wij weten genoeg!
Je, ontvangt een gespecificeerde en vrijblijvende offerte. Na het ontvangen van een getekende offerte maken we een planning, rekening houdend met de sloper, loodgieter, stukadoor en elektricien
Wie, Wat, Waar?
Sloopwerk: In geval van een renovatie en indien nodig.
Installatiewerk: De Loodgieter gaat eerst al het leidingwerk aanbrengen op de gewenste plek. De elektricien plaatst de aansluitingen voor de stopcontacten en lichtpunten.
De stukadoor: De wanden moeten vlak genoeg zijn om op te kunnen tegelen, goed stucwerk is dus essentieel voor een mooi eindresultaat van het tegelwerk. Als het stucwerk droog is begint de volgende fase
En dán zijn wij aan de beurt…
Vóór het tegelzetten gaat de tegelzetter eerst een primer aanbrengen voor het bevorderen van de hechting van de lijm op wand en vloer. Daarna wordt er een kimband aangebracht om de douche waterdicht te maken. Wilt je echt geen risico lopen op waterschade, kunnen wij de badkamer ook compleet waterdicht maken. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Als de kimband en primer voldoende droog zijn kan er eindelijk begonnen worden met tegelzetten. De tegels worden uit verschillende dozen tegelijk verwerkt om eventuele tintverschillen en structuren niet bij elkaar te krijgen maar goed gemixt door de hele badkamer of vloer. Bij het tegelen van mozaïek, een klein formaat tegel of een niet gerectificeerde tegel beginnen we op ooghoogte, bij grootformaat wandtegels of gerectificeerde wand en vloertegels beginnen we vanaf de vloer de tegels te stapelen, tussen de tegels worden wiggen geplaatst, deze voorkomen dat de tegels naar beneden zakken en zorgen voor een strakke gelijke voegenbreedte. We zullen altijd proberen om zoveel mogelijk hele tegels te plaatsen maar mocht dit geen mooie verdeling opleveren tegelen we de wand- en of vloer altijd symmetrisch. Bij het plaatsen van hoekprofielen zorgen we er altijd voor dat deze netjes in verstek gezaagd worden.
Als het tegelwerk klaar is zijn de loodgieter en elektricien weer aan de beurt om het sanitair te plaatsen en om de verlichting, wandcontactdozen en de lichtschakelaars af te monteren.
The Finishing Touch
Na het tegelen van de badkamer wachten we 24 uur zodat de lijm voldoende tijd heeft gehad om uit te harden daarna gaan we over tot het voegen van het tegelwerk, een relatief eenvoudige handeling maar zeker niet te onderschatten, slecht voegwerk zal afbraak doen aan uw badkamer of tegelvloer. Te snel gaan voegen heeft vaak vlekvorming in de voegen tot gevolg.
Nog heel even wachten…
Nu kan het tegelwerk worden gekit.
Voilà
De badkamer kan in gebruik worden genomen.
Omdat wij met de beste materialen werken en deze ook volgens de richtlijnen van de fabrikant toepassen kunnen wij tot 20 jaar garantie op ons tegelwerk geven in plaats van de 5 jaar die door de meeste bedrijven wordt gegeven. Gewoon omdat we dit kunnen…